2 d’octubre del 2011

La Festa del Comerç al Carrer

Ahir, dissabte 1 d’octubre de 2011, es va celebrar a tot el Districte de Sant Andreu ‘La Festa del Comerç al Carrer’. Aquesta festa se celebra dos cops l’any, una el primer cap de setmana de juny i l’altra el primer cap de setmana d’octubre. Aquest any ha coincidit que el primer cap de setmana també era el primer dia de mes. La celebració dura de 9h del matí fins a les 20.30h del vespre.

A La Festa del Comerç al Carrer les botigues surten al carrer en carpes i ofereixen els seus productes a la gent que passeja. Al barri de Sant Andreu de Palomar les botigues que hi participen són les que estan situades al C/ Gran de Sant Andreu entre el C/ Malats i la Rambla Onze de Setembre. El carrer és més llarg però només es talla aquest tros per celebrar aquesta festa. Durant aquesta festa se celebren diverses activitats i les botigues que posen una carpa fan descomptes per als seus clients. Els bars, forns i la xurreria que hi ha també munten una petita terrasseta a fora per tal que la gent pugui seure a prendre alguna cosa.

Els veïns passejant durant La Festa del Comerç al Carrer
Una de les activitats que es va celebrar va ser el Concurs de Menjar Frankfurt. Fa relativament poc va obrir un bar de frankfurts al Carrer Gran de Sant Andreu. El Frankfurt Sant Andreu va aprofitar la festa per organitzar un concurs. Van fer cinc grups de cinc persones que havien d’aconseguir menjar-se el major número de frankfurts en 5 minuts. Durant el matí es van fer les semifinals i el guanyador de cada grup passava a la gran final que es va celebrar a la tarda. Per participar al concurs s’havien de pagar 5€ i si no t’acabaves els frankfurts te’ls podies endur o repartir-los al públic.

Una de les semifinals del Concurs de Menjar Frankfurt
Aprofitant la Festa del Comerç al Carrer, a l’església de Sant Pacià es va fer una recollida d’aliments. En aquest anomenat Banc d’Aliments al Carrer es tractava de recollir menjar per als necessitats del districte de Sant Andreu. La gent que hi volgués participar i ajudar podia portar qualsevol cosa, formatges, oli, llet, arròs, embotits, etc. Per la gent que volia col·laborar i no podia portar menjar, hi havia uns tiquets simbolitzant productes de menjar que al comprar-los es feia una aportació per a la compra d’aliments que més faltessin. 





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada